29 Ocak 2011 Cumartesi

Batman'daki Okuma İsteği

Çoğunluk hemen her yerde olduğu gibi daha iyi bir gelecek sağlayacağı umuduyla mecburi eğitime bakmaksızın okula geliyor. Devletin, okula giden çocuk başına verdiği aylık paranın da bazı ailelerde çocuklarını okula istekle göndermelerine bir katkısı var. Geçenlerde Başbakan Batman'a geldiğinde öğrenci başına aylık ödemenin 25 TL'den 35 TL'ye çıkarılacağını söylemiş. Bu bilgiyi bana okulda öğrencim Deniz söyledi. Bu burs maddi sıkıntı yaşayan aileler için önemli bir para. Bir ailenin 5-6 öğrencisi olduğu düşünülürse kira parasını hatta fazlasını buradan karşılayabiliyor. Çocuklarını okula göndermeyen ailelere para cezası verilmeside caydırıcı bir etki olarak bazı ailelerin çocuklarını okula göndermelerini sağlıyor. Ailenin çocuğu okula göndermeyi istememesi meselesi anladığım kadarı ile kız çocuklarda oluyor.

28 Ocak 2011 Cuma

Batman'da Birinci Dönem Bitti

İlk dönem bitti...
Bunu özetlemeye çalışmaya gerek var mı bilmiyorum elbet.
Yine de söyleyebileceğin birkaç birşey varsa da durma!

26 Ocak 2011 Çarşamba

Minik Kırlangıç

Çok sevdiğim bir hikaye, unutmuştum. Uzun süre sonra birazda tesadüfen yeniden okudum. İşte, özdeyişler oluşturup şiir yazmayı denediğim kısa dönemde bana ilham da olmuş minik bir kırlangıcın öyküsü...

Minik kırlangıç o kış güneye göçmemeye karar verdi. Nasıl olsa bir yolunu bulup yaşarım diye düşünüyordu.

Ancak soğuk havalara fazla dayanamadı ve bir gün gökyüzünde uçarken kanatları dondu, yere düştü.

O sırada oralarda otlamakta olan bir inek kırlangıcın yanından geçerken üzerine pisledi. Kırlangıç tam artık öleceğini düşünürken, taze gübrenin etkisiyle ısındı ve donarak ölmekten kurtuldu.

Buna çok sevinen kırlangıç şarkı söylemeye başladı. Oralarda gezinen bir kedi, kırlangıcın sesini duyunca yavaşça geldi, gübreyi eşeledi ve kırlangıcı bulup midesine indirdi.

Eğer hikayenin devamında bir sonuç bölümü yoksa, kısadan hisseyi hikaye ile birlikte yazıya dökeni okumaya devam edelim.
  1. Tepene sıçan herkes düşmanın değil.
  2. Seni boktan çekip çıkaran herkes dostun degil.
  3. Bokun içinde rahat ve mutluysan, sakın sesini çıkarma.
:)
Bu hikaye ve daha fazlası için,
http://www.birey.com/avnia/solomon/index.htm