21 Nisan 2011 Perşembe

Kepenklerin İndiği Batman, Bugün

Sabah hava güzeldi, canım çekti açıkhavada çay-simit yapayım dedim. Simitçinin yanına ulaşınca anca fark ettim, dükkanlar kapalıydı. Hatırladım önceki gün söylenmişti YSK'nın vetosundan dolayı gösteri düzenleneceği, ondan olmalı. Mado'da kahvaltı yapayım o zaman dedim, orada kapalıydı. Mado'nun da kapalı olması gösterinin büyük olacağını işaret ediyormuş meğer. Migros, Worldmar (alış-veriş merkezi), bir-iki dükkan camları perdelemiş ama açıktı. Bankalar da açıktı ancak kepenkler inmişti. Simit bulamayınca Migros'tan çörek alıp öğretmen evinin bahçesinde çayla götürdüm. Bizim durum da 'simit bulamayınca tahinli çörek ye' oldu.

Evlenebilmek için bir işe, iş için de doktora derecesine gerek vardı: BİG BANG


ALS ya da motor nöron hastalığı teşhisi konulmuş ve bana ancak bir iki yıl daha yaşayabileceğim söylenmişti. Bu koşullar altında doktora tezine başlamanın pek bir anlamı yoktu -bitinceye dek yaşayacağımı sanmıyordum. Ama iki yıl geçmiş ve durumum pek de kötüleşmemişti. Aslında işim iyi gitmeye başlamış, Jane Wilde adında çok hoş bir kızla da nişanlanmıştım. Ama evlenebilmek için bir işe, iş için de doktora derecesine gerek vardı.

13 Nisan 2011 Çarşamba

Seçime Doğru Batman'da Siyaset

- Batman'da BDP'nin adayları kim oldu?
- Eskiler yine
- İçerdeki beldiye başkanını aday göstermediler mi?
- Geçen eylemleri görmedin mi? Milletvekillerinin polise tokat atması, panzerleri taşlaması niyeydi?
- Yerlerini sağlama mı alıyorlardı?
- Can güvenliğimiz yok falan demek istiyorlar partiye
- Şov yani... Milletvekili dağılımı nasıl olur peki?
- 2,1,1
- Nasıl yani? 2,2 ye ne oldu?
- CHP'nin adayı çok güçlü, Faris Özdemir çakılı oyu var. 1 AKP, 2 BDP, 1 CHP
- 2 AKP, 1 BDP olamaz mı?
- Zor, sanmıyorum

7 Nisan 2011 Perşembe

Köy Öğretmeni 2 (Sosyalleşmek İçin Askere Giden Öğretmen)

Ağrının bir köyünde, 15 hane ve 12 öğrenci ile... Gençler şehirde, Türkçe bilen yok. Şehre gidiş-geliş yok, 4-5 ay köyden çıkamıyor. Gittiği psikiyatr, askere git demiş sosyalleş biraz. Sosyalleşmek için askere giden öğretmen, askerliği bitecek diye düşünceli...
Askerliği bitecek diye üzülen bir adam düşünebilir misiniz? O işte köyöretmeni