1 Eylül 2014 Pazartesi

Rusya Seyahatim

Yeni eklemelerle düzenlenecektir.


St Petersburg ya da Moskova'ya gitmeden internetten şehrin metro haritasını cep telefonunuza indirin veya bir çıktısını yanınıza alın.
 
Bizim gezi güzergahımız İstanbul'dan St Petersburg (Russia airlines), St Petersburgdan Moskova (UT Air), Moskova'dan İstanbul'a  (Pegasus) dönüş.

Uyarı
Girişte pasport kontrolü sırasında memur size minik bir form doldurup pasaportunuzun arasına koyuyor. Kaybetmeyin, çıkışta sizden alınacak.
 
Türk Lirası bozdurmak sorun olabilir, yanınızda dolar ya da euro götürün.


Pulkova Havalimanın (St Petersburg) ile şehir merkezi arası arası ulaşım
Havalimanının hemen çıkışında otobüsler duruyor. Otobüslere binerek yaklaşık yarım saatte en yakın metro istasyonu Moskovskaya'ya bırakıyor. Artık otelinizin bulunduğu yere göre metro hatlarını kullanabilirsiniz.
 
Domededovo Havalimanı (Moskova) ile şehir merkezi arası ulaşım
2 nolu (yeşil) hatta yer alan Paveletskaya istasyonundan havaalanına giden Aeroexpress trenlerine binebilirsiniz. Aeroexprees saat başı hareket ediyor ve yaklaşık 50dak da havaalanına varıyor. Trafikle, taksiyle uğraşmaya hiç gerek yok. Tersini de yapabilirsiniz elbette. (Metro bileti 28RUB + Tren 200RUB)
 
Görülmesi Gereken Yerler Listesi
St Petersburg için
Nevski Caddesi
Kazan Katedrali
Dökülen Kan Kilisesi
St Isaac Katedrali
Hermitage Müzesi
 
Tekne Turu
Petergof Saray Bahçesi
Peter ve Paul Kalesi
Gezi süresine bağlı olarak daha artırılabilir ama asgari görülmesi gerekenler listesi budur. 2 veya 3 günlük bir gezi bunlar için yeterli.
 
Moskova için
 
Kızıl Meydan ve buradaki
St Basil (Aziz Vasili) Katedrali: Soğana benzeyen rengarenk kubbeleri ile Moskova'nın sembollerinden. Korkunç İvan 1555-1561 yıllarında Kazan Hanlıklarına karşı kazanılan zaferin anısına yaptırtmış.
GUM alışveriş merkezi
Kremlin Sarayı
Lenin Mozolesi: Saat 10:00 ile 13:00 arası ziyarete açık, ücretsiz. Ama uzun bir kuyruk beklemeniz gerekiyor.
 
Arbat Caddesi
İsanın Göğe Yükseliş Kilisesi
Gorki Park
Novodeviçe Mezarlığı: Nazım Hikmet, Gogol, Çehov'in de aralarında bulunduğu bir çok ünlü ismin bulunduğu mezarlık. Sportivnaya metro istasyonunun çıkışına yakın.
Metro istasyonları

 
2 günlük bir gezi için yapılabilecekler listesidir. İlgi alanlarınıza ve kalma süresine göre bir çok nokta/müze listeye eklenebilir.
 
Moskova Metrosu
Metro yolculuğunda istasyon ismini; şehir merkezinden uzaklaşırken kadın sesi, şehir merkezine doğru yaklaşırken erkek sesi anons ediyor. Bazı duraklarda istasyon ismi yazmıyor, anonsdan ise anlayamayabilirsiniz. Bu yüzden gideceğiniz istasyona kadar kaç istasyon olduğunu saymanızda fayda var. Metro saat 05:30 ile 01:00 arasında çalışıyor. Tek jeton 28 Ruble (yaklaşık 1,5 lira).
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder