7 Mayıs 2013 Salı

İngilizceyi dert edindiğimiz kadar matematik ve sanatı dert edinebilecek miyiz! Milli Eğitimin temel sorunu İngilizce öğretememesi midir?

İngilizce ogrenimiyl ilgili yazip da sonunu "ing turkcedn matmtktn fiziktn fendn onemlidir.ulkenin gelecegidir" diye baglamamis yazi gormedm

Yabanci dil egtmine ilkokul 1 den baslanmali, yazilarin artik standart parcasi oldu. Yakinda mutlu mureffeh gelecegmiz icin anadildn once +

Yabanci dil verilmeli, anadili nasilsa ogrenir zaten bi ise yaramiyor mealinde yazilarda gorursem sasirmayacm!

O kadarki insanlar artik ingilizce diye bir bilim dili oldugunu zannediyor. Kıçımın yorumcuları akilleri matemtksiz bilim uretme yolunda!

ve bugün trthaber'in sayfasından:

Yabancı dil eğitimi 2. sınıfta başlayacak
Yeni nesil İngilizce'yi daha kolay öğrenecek.
Milli Eğitim Şura Üyesi Dündar Uçar, müfredat değişikliği ile yabancı dil eğitiminin ilköğretim 2. sınıftan itibaren verilmeye başlanacağını belirterek, "Değişimle birlikte daha kolay İngilizce konuşabilen bir nesil yetişecek" dedi.


Sürekli vurgulanan sıkıntı işte  bu tablodaki İtalya ile 8, Fransa ile 18 puanlık İngilizce bilmeyen  gurup. Kaç kez duydunuz ya da okudunuz edebiyatta, anadilde, matematikte, fende ki bir sıkıntının dillendirildiğini (sorunu İngilizceye dayandırmadan) ? Hem bu liste İngilizce her şeydir demeye getiren bir yazının seçtiği liste.


Neden temel bilgi ve davranışların verildiği ilkokulda herkese İngilizce öğretmemiz gerekiyor? Daha da önemlisi, hepimize neden İngilizce gerekli olacak?
Amerikalılar İngilizce bildikleri için mi uzaya çıktı?
Zaten Amerika'da ki üniversiteler bizimkilerden daha iyi ingilizce konuşabildikleri için daha iyiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder