21 Temmuz 2012 Cumartesi

İtalya Tatili Hakkında Kısa Kısa


Gezilecek yerleri belirlemek ve oralara götürmek keyifle kabul ettiğim bir sorumluluktu. Öncesinde biraz ders çalışmam gerekti elbette
 
Önceki yurt dışı seyahatlerinden daha farklı tarzda bir tatildi. Uçak biletlerimizi http://www.sonfiyat.com/ dan (aynı dönem pegasus havayollarının kampanyasına da denk geldik) otelleri ise http://www.trivago.com.tr/ den ayarladık. 6 günün paylaşımını 2 Roma, 1 Roma ve Pisa, 1 Floransa, 2 Venedik diye kararlaştırdık. 5 veya 6 günlük bir İtalya tatili planlayanlar için yine bu şehirleri öneririm.

Kolezyum, Zafer Takı ve Forum 3-4 saatinizi alır.

3 Temmuz 2012 Salı

Q klavye

Daktiloda kullanılan Q klavye bilgisayar icat edildikten sonra da aynen kullanılmış. Q klavye standardı İngilizce ya da başka bir dile uygun olarak geliştirilmemiştir. İlk daktilolarda tuşlar alfabetik sıralıymış. Bu şekliyle, hızlı yazılabildiği için kağıt sıkışmasına sebep oluyormuş. 1874'te Christopher Latham Sholes, icat ettiği yazı makinesinin mekanik harf kollarından herhangi ikisinin aynı anda kağıda doğru havalandığında  neden olduğu sıkışmayı çözmek için kullanıcının yazım hızını yavaşlatmak üzere harflerin yerlerini olabildiğince karıştırarak en çok kullanılan harfleri elin en zor ulaşabileceği yerlere yerleştirmeyi uygun görür. Böylece Q klavye adını verdiğimiz harf dizilimi ortaya çıkar.